onsdag 29 juni 2016

Lavendeln blommar

Nu blommar lavendeln som vi har längs med gången av kalksten. Mycket sommarkänsla och lite av en masseffekt i vår lilla trädgård. Fotat idag, en solig morgon innan frukost och jobb.

lördag 25 juni 2016

Intervju med mamma om odling

Ibland går livet runt mig fort, fort. Nu har jag äntligen hittat ett ljudredigeringsprogram och fixat till inspelningen som jag gjorde förra helgen med min mamma. Här delar hon med sig av lite tankar kring odling, vad som är lätt att lyckas med och vad som kan vara bra att tänka på.

fredag 24 juni 2016

Murar och väggar

Några bilder från en promenad tidigare idag. På Öland är man bra på murar och att odla vid väggar, vilket både ger bra mikroklimat för växterna och är snyggt. Jag gillar verkligen kalksten, den är varierad och ger karaktär och här på Öland passar den verkligen in. Roligt att se att även nybyggda hus satsar på kalkstensmurar, idag blev det dock bara foton på gamla murar.

 



Midsommar

Efter bad plockade jag några kvistar av vild kaprifol på vägen hem. 
Glad midsommar, hälsningar från Öland


lördag 18 juni 2016

Odling hos mamma

Barnen och jag är och hälsar på i Småland. Här är trädgårdslandet stort. Många bilder blir det idag, det är mycket som odlas.

Landet

Potatis
Rödbetor
  

Ett stopp i fotograferandet för att mumsa jordgubbar. 


Morötter


Mamma visar sin kål. 




Tomatplantorna vid hönshuset.

























































Tomatblomma

tisdag 14 juni 2016

Masseffekt med Stäppsalvia

Jag gillar när det är mycket av en och samma växt och det blir en masseffekt. Här tycker jag att man har lyckats bra med det. Många plantor av stäppsalvia i tre olika planteringar, där helhetsintrycket blir större än delarna.







söndag 12 juni 2016

Söndagsfix med Klongvas

Hundkex är inte alltid så vackert ute i naturen, när man ser den på håll, men så här i närbild gillar jag den. Nyponrosor är alltid lika vackra.

torsdag 9 juni 2016

Penséer på nytt sätt

Jag trodde inte att det skulle bli fler foton på penséer men det blir ett till. Skolavslutningen gjorde att vi kom på ett nytt sätt att använda penséerna på.

tisdag 7 juni 2016

Uppåt väggarna i Göteborg


Det fanns mer att se i Göteborg. Jag gillar verkligen hur de lyckats med att klä in väggarna med grönt. Kolla in detta. Det kanske vore något för sitt eget radhus...Man undrar ju hur de gjort. 






Ibland blandar jag ihop pallkragar och lastpallar, men nu vet jag att det alltså går att odla även i lastpallar, och när de är på högkant.



Stadsodling i Göteborg

Idag är jag i Göteborg och fick syn på dessa pallkragar på en i övrigt rätt tom asfaltsplan vid hamnen. Det är Kajodlingen som är en del av Stadsodling i Göteborg. Det finns verkligen många platser som det går att odla på.

söndag 5 juni 2016

Rosor på Öland

Rosorna trivs på Öland, ser väldigt frodiga ut i år. Här är Flammentanz vid sovrumsfönstret.



torsdag 2 juni 2016

Penseerna igen

Jag vet att det varit många bilder på penseerna och så kommer här ytterligare två. Men jag blir glad av att se detta när jag tittar ut från vardagsrumsfönstret. När det blev varmt så valde jag att flytta krukorna från solen till skuggan som blir av äppelträdet. Med ligusterhäcken bakom blev det som en rabatt på altanen.